Tipy na slané snídaně

Obzvlášť v zimě dostávám už skoro averzi na ovesnou kaši, vločky a teplá, sladká jídla obecně. Konkrétně u mě taky hodně záleží, jestli mám klidné (rozumějte spíše neaktivní 😀 ) ráno a nebo snídám po běhání/cvičení. Právě po ranních sportech si dávám s oblibou větší a sytější snídaně, které mám v oblibě všechny vlastně na slano.

34a5af04f14bef2cd492be679a9afd22

Omeleta z cizrnové mouky

Ingredience:
cizrnová mouka
žampióny
kousek bramboru nebo batátu
cibulka
černá sůl & pepř
lahůdkoví droždí
oregáno
kmín
kurkuma
hořtice
voda
Postup:

První si nakrájím na tenké plátky cibulku a krátce ji opeču na pánvi s olejem. Přihodím k ní hrst pokrájených žampiónu a kousek brambory, kterou jsem si pokrájela na velmi tenké plátky (aby se propekla a nezůstala syrová). Mezitím si smíchám cizrnovou mouku se všemi sypkými ingrediencemi, promíchám, přidám lžičku hořtice a dolívám vodou do konzistence připomínající těsto na palačinky (raději  trochu hustší, než řidší). Když jsou žampióny s bramborem dobře opečené, tak je zaliju směsí a přiklopím pánev pokličkou. Pod pokličkou nechám opékat cca 5 minut a poté, co půjde omeleta dobře obrátit, tak ji obrátím a necelých 5 minut opékám i z druhé strany.

4D6A6965-kopie


Míchaná tofu vajíčka
1/2 balení tofu (nejlepší je to z lahůdkového)
žampióny
cibulka
černá sůl & pepř
rajčata
kurkuma
oregáno
Postup:

Nakrájím si na tenké plátky cibulku a nechám ji zesklovatět na oleji. Poté přihodím hrst žampiónů a nechám chvíli opékat. Mezitím se vidličkou rozdrobím tofu a nakrájím na jemno pár cherry rajčátek. Obojí přihodím na pánev a chvilku společně opékám. rajčata pustí trochu vody, kdyby ste je nepoužívali, tak je dobré směs trochu podlít vodou. Po chvilce opékání dochutím sypkými ingrediencemi a můžu podávat. Ideální je to s kouskem rozpečeného pečiva a salátkem.


 

4D6A6969-kopie

 


Hummus se sušenými rajčaty
cizrna
sušená rajčata
olivový olej
tahini pasta
římský kmín
sůl & pepř
šťáva z limetky
česnek
Postup:

Uvařenou nebo plechovkovou cizrnu umixuju společně s tahini pastou a olejem. Poté přidám sušené rajčata a část v hummusu rozmixuju na jemno a část přidám pokrájených na menší kousky. Dochutím sypkými igrediencemi, prolisuju 1-2 stroužky česneku a přidám štávu z jedné limetky. Hummus je výborný podávat na rozpečeném pečivu.

4D6A7165-kopie


 

 

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s